2011-05-27

Stilla

Får dåligt samvete över att jag inget gör just nu... eller gör, det gör jag nog... men inget att visa upp här. Istället rensar vi ogräs, leker i parken, är på öppna förskolan eller umgås med våra vänner.

Har en liten lista på saker som ska sys, jag hoppas lusten infaller innan helgen är slut så kan jag lämna dem vidare på måndag. Vi får se ;)


Sedan är det saker som vi skulle behöva själva. Bus behöver nya jeans, någon sommarkepa, Mys behöver bodies och dregglisar och en snuttefilt då hon gosar in sig och drar filten över ögonen när hon ska sova... Vad behöver jag? Mamelucker, skulle så gärna ha ett par mamelucker med lite spetsar och band...


hmmmmm, inspiration tack!


Fast jag tycker att jag får massor av inspiration genom att titta runt bland alla fina bloggar som jag följer, nu har jag dessutom hittat några nya norska godbitar. Varför sätta sig vid symaskinen när man kan surfa runt en stund till ;)

2011-05-21

Blommiga haremsGillade verkligen modellen på haremsbyxor som jag gjort tidigare så idag blev det en blommig variant också. Hade lite beskymmer med att fundera ut vad Mys skulle kunna ha till, men sen insåg jag att klänningen som jag tidigare sytt blev fint till.

Verkligen jättesvårt att ta kort på ben som bara sparkar ;)


Klassiskt

En klänning i st 68. Några små veck framtill för att få fint fall, lite rynk på axeln och röda knappar bak.
Har gjort den här modellen tidigare, men glömde att den är något kort i modellen. Skulle nog lagt på några cm till... men men.


Matchande solhatt såklart ;)


Tanken är ju att den lilla blöjrumpan ska puta fram och avslöja fina spetsar;)

Ankstjärtsbyxor inköpta på Lindex igår, ni missade väl inte att det är 30 % på ett köp, då gäller det att passa på ;)

Tyget är ett trikåtyg men med nästan obefintlig stretch, det funkar ju till en klänning, men min första tanke att göra en body hade nog inte blivit bra.


2011-05-19

ViljaIdag har vi träffat underbara lilla Vilja. Några bilder fick jag äran att ta också.


2011-05-17

Svampigt

En bodysuit i stlk 62... hoppas jag :) Hade inget bra mönster och ville att det skulle vara raglanärm då jag gillar det så mkt. Det blev 2 olika mönster som fick gå ihop, jag tror det blev ganska bra.

Den blå färgen är så mild och fin, även om det ser ganska turkost ut på bilden. Hämtade inspiration från er bloggares bilder och kanske framför allt från Kånkarong som gjort så fina bodies med liknande knäppning.

Sövande...Att få vara med, att höra maskinernas tuggande, lite gung på babysitter och tryggheten att kunna titta på varandra och utväxla ett leende... Då kan man slappna av och sova gott, då vet man att man inte blir bortglömd... Och mamman hinner greja lite till ;)


2011-05-16

Mera Pippi

En basker, en dregglis och en sommarklänning, allt i det fina Pippityget. Jag hoppas detta kommer att passa den lilla tjejen som ska bära det. Nu finns det bara en mindre bit tyg kvar, men det räcker till någon mössa, dregglis eller dylikt. Så hör av er om någon är sugen.

2011-05-11

Solhatt x 3Idag har det blivit 3 modeller på solhatt. Det behövs ju nu när vi ska gotta oss i vårsolen (just nu åskar det dock...).

En klockad, en med brätte och en Beppehatt.


Nya tyger

Lite nya tyger fick följa med hem från Stockholm. Både vävda och trikå. Dock känns det som att just nu finns det mkt likadana tyger i alla affärer men jag blev glad för molntyget i vävd bomull, men frågan är om jag vågar tvätta det?

2011-05-06

Pippi

Igår morse innan tåget gick blev det till att racersy Pippikläder. Idag har vi besöka Junibacken och då ville man ju självklart vara klädd som Pippi. Tyget är köpt av Lilofant om någon är sugen på det samma.
Tusan, jag får inte till länken... lilofant.blogspot.com.

2011-05-04

Grått och rosa del 2Blev lite kär i kombinationen som jag skrev om tidigare idag, så nu blev det ett set till.

Denna gången en klänning med kort ärm och ett par pantalonger. Gjorde i stlk 68 så jag hoppas Mys kan använda det i sommar. Det grå tyget köpte jag för jättelänge sedan, väldigt mjukt och dessutom ekologiskt, kul. Men jag har inte kommit på vad jag skulle använda det till, men detta blev fint tycker jag.Flickor och pojkar

Fick hem detta fina tyget idag. Om en liten stund ska det få tumla runt i tvättmaskinen.

Wille hade full koll på att det var ett Pippityg. Jag föreslog att han kunde få ett linne eller en tröja och så tänkte jag sy en klänning till Molly.

- Jag vill ha en klänning, säger Wille

Pojkar kan ha klänning...


Jaha, det är ju sant. Jag har ju sagt till honom att han också får ha klänning och vara prinsessa när de klär ut sig... Hur pratar man sig ur det då? ;)

Hmmm, eller ska ha få en klänning?

Svalt och rosaHar sytt en present till familjen som ordnat vårt boende i Stockholm i helgen. De fick i början på mars en liten flicka.


En singoalla klänning med haremsbyxor till. Det rosa tyget är supermjukt, något silkigt tyg som lätt blir lite skrynkligt, men som är jätteskönt. Grå mudd och lite spets tyckte jag blev en fin kontrast till det dova rosa tyget.


2011-05-01

Klänningar
En somrigt gul singoalla till MollyMys.


En likadan i grönt.


En blålila klännig med rosa detaljer. Färgen stämmer inte helt överens med verkligheten.
2 av dessa flyttar till Busbutiken i väntan på att Mysungen växer i dem. Finns de kvar då så har hon ju 2 klänningar till ;)