2011-07-31

Överdelar

Pippitröja stlk 110, Pippiklänning stlk 74, rådjursklänning stlk 68 och dinosaurietröja stlk 68.

Grönt är skönt

Några gröna mössor.

Wille är såld på dinosaurierna, han har hittat köttätare och gräsätare med långa halsar ;) Jag tycker rådjuren är underbara.

Dessa kommer att finnas på loppisen.

2011-07-29

Bus skapar

En present Wille fick var denna låda från Jabadabado. "Spika mönster", en klar favorit för alla små "Byggare Bob" frälsta snickare ;)


Kunde tyvärr inte hitta lådan i någon webshop eller butik i närheten av mig, men på Vilda Matilda fanns den, tyvärr har de ännu inte webshop... men de var så snälla och skickade den till oss ändå. Tack så hjärtligt. Extra roligt är det när man får paket och det finns några handskrivna rader i brevet, det blir så personligt... och Wille blev extra glad för de 2 klubborna i paketet ;)

En liten grön...

... klänning med blommiga rådjur. Cerisa pantalonger, ser dock heltokiga ut i färgen på bilden ;) Detta är en present till en liten tjej.

2011-07-26

Willebus 4 årIdag firar vi vår finaste kille som fyller 4 år! Det är inte klokt vad tiden går. Tyckte inte det var länge sedan jag höll kråkungen i famnen, 42 cm och 1985 g tung. Fortfarande är han inte störst på jorden men han har tagit en stor plats i våra ♥, vår älskade favvokille.


Grattis Bus!2011-07-21

Skärmisar

Bilder på sne... det får man ta ibland när man använder blogger ;)


Jag tyckte Mysan var så fin i sin skärmmössa så jag gjorde några till. 2 i mellanstorleken och 3 små. Ska göra någon till Bus också. Dessa följer med till Svalgatans Loppis om någon vill prova.2011-07-19

Dregglisar

Några dregglisar att matcha tidigare gjorda mössor med. Jag gillar när det matchar ;) Det röda molntyget är verkligen en favorit. Jag har en bit kvar, kanske det kan bli något i morgon...

2011-07-17

Svalgatans Loppis

Den 7 aug mellan 11-16 så har vi loppis i vår äpplelund. Förutom en massa saker till försäljning så kommer även Tildas café att erbjuda smarrig fika. Jag kommer att vara med och visa lite av det jag sytt, stickat, virkat... Ja ni vet en massa pyssel. Då har ni chans att klämma, känna och prova. Hoppas ni har möjlighet att titta förbi!


OBS: Om vädret inte är på vår sida så måste vi tyvärr ställa in då allt är under bar himmel. Kolla bloggen för senaste uppdateringen eller besök WilleBus på facebook.


VÄLKOMMEN

2011-07-16

TrädgårdsarbeteI dag har jag utfört lite trädgårdsarbete... ;) Detta var den sista fina dagen på en vecka enl. prognosen, då kan man ju inte sitta inne.


2011-07-15

Mera moln

Eftersom bodyn jag gjorde till Mys var så stor får hon här en klänning i samma tyg. Gjorde långa vikbara muddar mest för att få lite effekt och något annorlunda mot hennes andra klänningar.
Sedan har det blivit ett gäng mössor till. De röda försvann snabb så nu gjorde jag några nya. Dessa är i den lilla och mellan storleken + att "pippi" mössan även är en stor.
Den gröna i mellan storleken är paxad men övriga är lediga ifall någon önskar en mössa.2011-07-13

Trevligt gatunamn ;)Rött

En ny body till Mys...den är STOR! Passar kanske fint i höst så den får ligga på hyllan ett tag.
Tripp, trapp, trull i mössor.


Mys provar den minsta. Hon är 5 mån och den är rymlig men det funkar, men kanske 4-9 mån är ok.


L har mitt i mellan. Den sittar ganska tajt, men inte för hårt. Kanske ca 1-3 år.


Bus har den stora, den är rymlig, stor. Så 4 år och uppåt skulle jag tro.


Dessa 3 är inte paxade ifall någon är sugen, maila mig.2011-07-10

Övar...

... på att byta färg;) Jag tror jag är kär... i en stickmaskin ;) Det är så KUL!

Tindra

Igår fotade jag en sockersöt liten tjej. Mina tankar går till Lilla huset på prärien när jag ser henne mysa i sin solhatt.

Hålla sig fast...

...visst känns det tryggt när man kopplat ett fast grepp om tillvaron... eller sin fot...eller om maskorna på maskinen. Inga tappade maskor vill man ha för då blir det pilligt;) Men det funkar ganska bra... Men hur får man ihop att byta färg och kan jag göra mönster? Då tänker jag inte på ex en fläta eller så utan en bild? Någon som vet?

2011-07-09

Överdosera...?

När jag ändå höll på med alla tapetprover gjorde jag också en tavla till vår hall... Ja, det var kanske en smula för mycket, men den kommer att lysa upp vår tråkiga hallvägg;)

2011-07-08

Tråkväder

I dagens tråkväder passade jag på att göra några mössor... de verkar behövas denna sommar ;)

Rättvisa

En andra byrån tänkte jag ha i syrummet... Men eftersom den nästan är blå (mint) så var det en liten herre som propsade att den skulle vara hos honom. Ja det är väl rättvist... Så nu har jag en vit byrå i mitt rum. Ja det är ju inte heller fel ;)

2011-07-07

Mysans rum

Wille och Molly kommer att få dela rum till en början och nu har jag börjat inreda Mummans hörna. 2 sådana här hemska byråer har vi haft sedan studentlivets glada tid. Jag har varit påväg med dem till tippen åtskilliga gånger men Herr J har stoppat och sagt att de kan vara bra att ha...

Så nu kan han sträcka lite extra på sig, för nu har de fått en renässans ;)

Jag hade rosa färg från att jag pimpade Snigel skötbordet. På med två lager färg och sedan lite tapet så är det gamla eländet något finare att titta på;)


En namntavla har hon fått över sängen också.

Nästa projekt: säng...

Önskas: trälådor för böckerna...sockerlåda...ikea... lemonadlåda från House Doctor... Någon som har något passande över för en lagom penning?

2011-07-06

Behöver tips inför kalas!

Om några veckor ska vi har dop/4 -års kalas. Tills dess skulle jag vilja hitta fina kalas saker... Ballonger, sugrör, fina saker att dekorera cupcakes med eller andra kalasiga detaljer i lite shabby romantisk stil ;)


Har ni några tips?