2011-08-29

Luma

Idag har jag sytt en Luma åt min bäste Macke. Tog ett kort med Mys så man bättre ser att den är ganska stor ;)

2011-08-28

Vernissage





Idag var det vernissage och försäljning av de konstverk som 47 barn inkl. Bus och Mys målade för Afrikas barn.

De var så fint inramade och uppsatta på museet. Maria, som arrangerade det hela hade också skrivit en fin text till alla tavlorna. Det var så fint ordnat och det känns så bra att så mkt pengar samlades in till dem som inte har det lika bra som oss.


2011-08-27

Vatten... stan är full av vatten...

Nja, något vidare vackert väder bjöd inte Uddevalla på idag ;) Men jag måste säga att ni var oerhört tappra, ni som ändå var ute i det. Hoppas ni gjorde fina kap och tack till alla som besökte mig trots en smula fuktiga kläder;) Nästa gång lovar jag mig själv att jag ska vara inomhus, mellan 4 väggar och med tak över huvudet. Annars får det vara...

2011-08-26

Uppdatering Barnloppis

(Bild tagen på Svalgatans Loppis)


Imorgon är det Barnens Loppis i Uddevalla mellan 10-15. Idag har jag besökt arrangörernas kontor så nu vet jag att vi kommer att vara på Torget i första hand. Blir det fullt så sprids det neråt Kungsgatan. Det var ju lite luddigt på hemsidan. Så med stor sannolik hittar ni mig på torget. Yr.no meddelar 25 grader och regn efter lunch så jag rekommenderar ett tidigt besök då jag kanske går hem tidigare vid mkt regn ;)

Så kom nu och shoppa leksaker och kläder till era barn och glöm inte att säga Hej till mig ;)

2011-08-23

Nya kepor

Ikväll har jag sytt några kepor. Kom och prova på lördag, vetja;)

En Busmössa i höst?



Idag har jag gjort ett gäng nya mössor. 4 olika storlekar, från nyfödd till vuxen ;)

Vill man ha en färgglad Busmössa i vinter så är det nu man ska passa på för snart är mina mönstrade roliga tyger uppsydda. Dessa kommer att finnas på Barnloppisen i Uddevalla på lördag. Självklart till loppispriser;)

Kom och säg Hej till mig så jag slipper stå själv.


Efter loppisen skall mina maskiner få en paus och åka på "spa" och få sig en oljande genomgång hos symaskinsaffären och därefter skall Mysans projekt starta... Bus kan ju inte vara den enda med egen logga;) Mysan måste ju ha sitt koncept... fortsättning följer...


2011-08-20

Kulturkalaset

I Metros tält på kulturkalaset i Gbg kan man göra pärlplattor. Det gjorde Bus och jag. Jag tänkte vi kunde pärla lite som vi ville, men Wille såg en bild på hur giraffen "skulle" se ut, så sedan var det bara att göra likadant. Den ständiga frågan var... "är det rätt, mamma?" Just nu är det väldigt viktigt att göra rätt och precis som det står i anvisningarna... ;) Ett problem när man inte hittar alla de rätta legobitarna och Blixten och Mac ska byggas ihop för femte gången...

2011-08-19

Rosa igen.

Tröja i stlk 92. Är så kär i detta tyget.
Klänning och tights i stlk 98.

Nu ska jag klippa lite fler saker... Bäst och passa på när man har sovande och lekande barn.



För Afrikas barn



Maria Pettersson är en driftig och kreativ person som dragit igång en insamling till Afrikas behövande barn. Maria har låtit barn måla teckningar som ramas in och helgen den 27-28 aug kommer att visas på Bohuslän Museum. Den 28 aug efter kl 13 är det fritt fram att köpa denna vackra konst. Pengarna går till Rädda Barnen, de kommer också att finnas närvarande under helgen på museet för dem som vill ge ett bidrag innan tavelförsäljningen startar på söndag.


I gårdagens Bohusläning kunde man läsa om det och även se en bild på finaste Mysan och en liten snutt av Bus. Man kan även läsa mera HÄR.

Alla barn har det inte lika bra som våra...


2011-08-15

Re-do, projekt förvaring



Kom över en IKEA hylla, men tyckte inte om färgen. Numera är den vit med fin tapet på insidan. Det känns betydligt bättre ;) Och förvarning kan man ju aldrig få för mkt av.



2011-08-14

Kepa

Har sytt en höst kepa till Bus i skogsgrön manchester. Mysan fick en rosa, men henne har jag inte lyckats fånga på bild.

Sneda foton...

... men raka sömmar hoppas jag ;) Ett set till en liten pojk.

2011-08-10

Nya tavlor

Idag gjorde jag dessa 2 tavlor. Nu är mina ramar påväg att ta slut och det finns endast några kvadratiska kvar, men jag tycker fortfarande att de är väldigt fina.

Den gröna blev väldigt fin. Beställaren ville ha äpplegrön... jag tänkte Granny Smith, hoppas det blir rätt ;)

Fortfarande molnigt...

De fina röda molnen med svarta kanter blev det lite tuffare. Stlk 110/116.
Finns i Busbutiken.


Inget spill inte ;)

Ibland kan jag vara lite slarvig med att ta vara på småbitar, men nu har jag gjort mitt bästa. Det blev virkade nyckelringar med applikation.

2011-08-09

Busbutiken påfylld

Har lagt in lite kläder i Busbutiken. Kika gärna in om du hittar något du gillar.

2011-08-07

Trots allt...



...regn så lyckades vi ro loppisen iland!

Oj vad det regnade de första timmarna, men trots det som kom det besökare. Det är vi så glada för, att ni hittade till vår lilla gård.

Vi är helnöjda med denna dag och kommer med stor säkerhet att göra det igen. Lite bilder från vårat café och från min lilla loppishörna.


Nu ska jag lägga mig i soffan och bara vara resten av kvällen. Det har varit 2 intensiva dygn ;)

2011-08-06

LOPPIS DAGS!!!


I morgon är det dags för loppis!

Vi har ordnat så att vädret inte ska hindra oss utan vi kör oavsett regn eller snö ;)

Så sitt inte hemma i morgon utan kom och hälsa på oss på Svalgatan 1 mellan 11-16.

Till höger kan ni läsa om ett urval av vad som kommer att säljas.

VÄLKOMNA!

2011-08-04

Fler sysugna?

Har rensat lite i tyglådorna. Det finns en massa som jag aldrig hinner förverkliga till nya fina saker, så nu är de er tur. Jag kommer att sälja en del tyger på loppisen + denna underbara bok med en massa fina mönster á la 70-tal. Jättekul att ha som inspiration och få modeller av om man gillar den stilen.

Snigla dig

Här går det inte i snigelfart... utan dagarna går alldeles för fort. På söndag är det loppis och vädret tycks inte vara på vår sida, men vi tror back-up planen är fixad ;) Välkomna!


Ovan är tröja och pantalonger i stlk 74 och klänning i stlk 86.

2011-08-03

Myssnuttar del 2

Fick önskemål om några "tjejigare" snuttar. En sida i trikå och en i velour, mysvänligt.

Först till kvarn... ;)

2011-08-02

Myssnuttar



Nu när Mysan är en riktig snutt och nappunge så kom jag mig för att kombinera dessa. Vi har i natt utvärderat den och det är genialt ;) Där snutten är, där är nappen... Väldigt mkt lättare att hitta nappen i sängen medans man själv halvsover. Så några till har det blivit under förmiddagen. Kanske finns det fler snuttungar därute som behöver något gosigt att mysa med.

Självklart kommer dom att finns på mitt bord på söndag... om bara vädret kan bli något bättre...gaaaa. Vill ha sol!