2011-10-31

Jeans x 2

2 par jeans har det blivit idag. Snarlika, men lite olika. Riktigt roliga att sy, men i morgon får det bli något annat ;) Omväxling förnöjer, eller vad man nu säger.

Tänk att det snart är fredag! Det ska bli så kul att få åka till storstan och gå på Symässa.

2011-10-29

Lite blandat


 Lite olika mössor som gjorts de senaste dagarna.  Alla utan de turkosa med fåglarna har nya hem.
 Dessa jeans har varit ett dåligt samvete en längre tid, men nu har jag fått lite inspiration att göra dom och då går det ju ganska fort.
Har också gjort en för mig ny slags filt. Den är nog mest spännande på baksidan där det fina randiga mönstret är. Den tog många kvällar att göra färdig, men det var den nog värd, jag gillar resultatet.

2011-10-25

Lapptäcke x 2

Efter en hel del klippande och en massa raka sömmar så är nu 2 lapptäcken klara. Nu återstår att klippa trådar, varje gång jag rör vid dem så hittar jag nya trådar att klippa. Jag hoppas dessa ska bli fina på 2 barns sängar. Är nästan lite sugen på att göra ett till Mysan också, Bus har redan ett fint...men jag väntar nog en vecka eller två;)

2011-10-20

Bokat och klart.

Nu har jag äntligen bokat både resa och hotell (bilden ovan) inför Syfestivalen i Stockholm. Mys och jag tar en tjejhelg i storstan och ska frossa i tyger. Jag hoppas hon kommer att uppskatta det lika mkt som jag.

Så nu önskar jag återigen nya värdefulla tips om vad vi kan hitta på utöver mässan. Eftersom det är helgdag på lördagen funderar jag på att ta mässan då, jag kan tänka mig att en del vanliga affärer väljer att ha stängt eller öppet kortare tid. Så hela fredagen är fri för storsande i en höst vacker storstad.

2011-10-19

Operation julkort 2011

Idag påbörjade jag arbetet att lyckas ta julkort a la 2011... Ja det är verkligen ett arbete;) Bus vägrar ju för det mesta fotografering just nu. Han skulle med bestämdhet även han ha tyllkjol, jag blev lite konservativ och tyckte att han kunde väl ha byxor... Diskussionen slutade med att han fick ha blomma i håret + att jag lovade göra julgodis efteråt (chokladbollar)... Dock funkade bara dealen i ca 2 min och det räckte inte för att jag skulle lyckas få den optimala bilden... Men barnen är fina oavsett om det petar sig i öronen eller skelar;) Så nått i högen av bilder får det nog bli... eller så gör vi ett nytt försök en annan dag. Måste bara fixa mera havregryn till chokladbollarna, kan ju inte använda helt slut på grannens...

Och så fler tavlor...

Samma fast ändå inte. Andra färger och andra namn. Nu är det bara någon kvadratisk vit ram kvar.

2011-10-18

Randig kväll

Pantalonger till Bus i fiskartyget. Han känner sig väldigt "Pippig" när han har dem och det gillar han;)

Ett par till med röda muddar nertill i ca 98, dessa hoppar in i butiken till förmånligt pris, mer info där ;)
Vi kör inte bara med syskonmatchning här utan även grannmatchning;) Så även L fick ett par. Sedan blev det också en jeanskjol med vita detaljer. Det var fint ihop tycker jag. Kjolen flyttar också till Busbutiken.
2011-10-17

Julklappar?

Idag har jag gjort några tavlor. Jag tror att det börjar förberedas för julklappar i stugorna;) Än finns det ganska bra med ramar kvar, men den stora högen jag beställde har redan krymp en bit. Fast det är ju bara kul ;)

2011-10-16

Tredje gången gillt!

Lite smalare, lite mindre häng och lite mera rätt. Äntligen blev Bus byxorna som jag ville. Denna gången i ganska bredspårig brun manchester. Kanske dags att börja om med det svarta jeanstyget...gör om, gör rätt ;)

2011-10-15

Nya förälskelser ;)


Mina nya favoriter, underbara elefanter!


Lite nya godbitar. Som så ofta, så är det en mindre mängd av varje, så är någon intresserad av en mössa, dregglis eller något annat så hör av er via mailen. Det känns som dessa underbara tyger kommer att ta slut alldeles för fort. Wille & Mysan behöver pantalonger (långkalsonger resp. tights på vanligt språk ;) ), varma mössor ska de båda få + Mysan behöver vantar... Jag köpte nyligen några till henne, men det visar sig vid premiäranvändningen att de ger näst intill blodstopp kring de runda små armarna, så kan vi inte ha det.
Men något mera ska vi nog kunna få ut av dessa tyger, så hör av er.

Idag hade jag nöjet att få träffa ett helt gäng andra sytokar. Åhh, vad gärna jag varit med er hela dagen, men jag är väldigt glad över att bara fått säga hej! Jag hoppas få se allt ni producerat idag via bloggar och FB ;)

Och tack till Agneta, Lilofant som ser till att vi inte går tyglösa ;)

2011-10-14

Jeans tajm

Nu har jag äntligen sytt jeans till Bus. Vilken tur annars hade han snart fått gå med rumpan bar. Mönsret är ritat efter ett par försmå jeans från NS som jag gillat.

1:a paret, de svarta blev för stora, onödigt vida och för långa. Skulle uppskatta att de är ca 110 +.
2:a paret. Något smalare och kortare, blev ganska bra...kanske något mindre häng på nästa... vi får se när det blir. Nu är jag trött på jeans och tänker sy något annat.

De svarta söker gärna ett nytt hem annars får de ligga till sig, tills Bus växer i dem;)2011-10-09

Vimplar till lilla V

Hoppas dessa blir fina i en liten tjejs rum. Maila gärna om du också vill ha vimplar, just nu är tyglagret välfyllt ;)

Ullisar till Mys

Ett par stickade ullbyxor till Mysan, de behövdes verkligen idag när termometern visade på 0. Dessa kan jag inte ta åt mig äran för utan det är min duktiga mamma som gjort dem. Jag plockade fram lite garner ifrån gömmorna och sedan fick hon skapa fritt. Hon var lite skeptisk över mitt färgval...det gröna nystanet hade hon nog gärna lagt bort;) Men jag tycker att det gröna blev pricken över i. Jättemysiga byxor att dra på som ett extra lager i väntan på overallen.

Moln till N

En molnbody till lilla N och så blev det en mössa i bonus;) Mössan är i mitt nya helikoptertyg, jättefint. Har en bit kvar i fall någon mera vill ha en helikoptermössa ;)

2011-10-07

Tilda tyger

Nu har jag frossat i lite nya Tildatyger så nu ska här sys vimplar, lapptäcken, börsar och annat smått och gott ;)

2011-10-06

Tavlor... igen ;)

Nu har jag fyllt på mitt ram lager. Det finns svarta och vita ramar, kvadratiska och rektangulära. Maila vid intresse, willebusdesign@live.se

2011-10-03

Mera pippi...

Har det senaste sett så underbara koftor i olika bloggar och blev inspirerad att prova en egen. Den blev ok, dock lite tajt för vår Heffaklump ;) Väldigt fina koftor kan ni se på Wcollection.

Så är det någon som är sugen på en Pippikofta i ca 74, men smal så hör av er.

Pippifilt

Igår gjordes en varm go "pippi" filt. Jag hoppas den här kommer att hålla en liten tjej varm i höst.

2011-10-01

Stranddag


Idag har vi varit på stranden. Det var fikamys och Peter Pan lek och jag passade på att ta lite bilder på mina finaste.

Min nya klädfavorit...tyllkjolen. Så bedårande. Har dock inte gjort den själv, utan köpt på HM ;)