2011-07-05

Min nyfunna vän ;)

I samband med syträffen fick jag av en snäll mamma möjlighet att få låna en stickmaskin. Jag har aldrig tidigare använt en sådan, men har tyckt det ser spännande ut och ville gärna prova.

Igår kväll tog jag mod till mig och lyfte på locket... efter att läst manualen ett antal gånger. En stund trodde jag att jag tagit mig vatten över huvudet, men det klarnade något när sakerna var framför mig. På loppis köpte jag en mindre rulle garn att prova med.

Så efter några försök att trä den och komma igång så lyckades jag göra en provbit. *Stolt* Det svåraste var att veta hur maskstorleken skulle ställas in för att bli lagom, till en början var det alldeles för löst.
Jag har sökt på youtube och hittat en hel del bra instuktionsfilmer, tyvärr inget på svenska. Ingen stans kan jag heller hitta om detta är en fin eller grovstickare... Någon som vet?
Brother KH-860

Nu ska jag prova med ett tjockare garn och sedan kanske se om jag kan göra mudd... Det finns med i instruktionerna men jag vet ju inte om det funkar på riktigt. Får återkomma med mer uppdatering senare.4 kommentarer:

Smilla sa...

Åh, vad roligt med stickmaskin! Jag har inte använt en sedan skoltiden (11år sedan) så jag kan tyvärr inte hjälp dig med modell ovs.
Men det jag kan säga att det käss väääldigt långtråkigt att stick "för hand" sen ;)
Ska bli kul att se vad du hittar på!

SandraS sa...

Åååh, stickmaskin vill jag också ha! Jag stickade när jag gick i skola(ca 10 år sedan) och det var så roligt. Om du tänker prova sticka mudd typ en avig en rät så tror jag inte att det går på din maskin. Man måste ha två bäddar med sticknålar, men du kanske inte har monterat på den andra ännu?!

SandraS sa...

Tittade lite närmare på din bild och ser att det ligger en släde till i lådan. Det är säkert en för spets. :-)

WilleBus sa...

Spännande ska det bli;) Men ikväll är jag för trött, precis hemkommen från en heldag på Liseberg ;)