2014-08-23

Mellan regnskurarna

När ska det sluta regna? 
Ena stunden så skiner solen som aldrig förr och så poff, regnet öser ner.
Tvära kast minsann.



Mumma har fått en grön klänning, liknande modell gjorde jag i våras men utan ärmar. Denna gången tog jag ett tröjmönster och lade denca 5 cm från den vikta kanten på tyget, både på fram och bakstycket, där fick jag singoalla känslan. Volangen är klippt ca 7 cm bred efter halslinningen så den passade lätt att sy fast.  Breddade ärmarna något då jag ville ha lite puff där också. Sedan förlänger man bara tröjan lagom långt så har man en klänning.



Sedan kunde jag inte motstå det fina Linnea tyget från Liandlo. Helt underbart, mjukt både tyget och mönstret. Ett par pantalonger fick det bli, denna gång med resår upptill och mudd ner till i samma tyg. Mönster på pantalonger har återkommit i flera Ottobre, vet ej vilken jag har hämtat mönstret ifrån. Hade först tänkt fånga upp det lilla uns av curry färg i tyget på klänningen men jag tycker det blev fint med grönt till också.



En matchande mössa är aldrig fel.



Både klänningen och pantalongerna passade fint till jackan som jag sydde tidigare i våras.



Eller med ponchon som nu har blivit lite mindre, lite rundare i formen och med något förminskad luva.



Strumporna är från HM och skorna från Zara.

1 kommentar:

Pysselnabon sa...

Har följt din blogg ett par månader nu och wow vilka fina kläder du syr! Gillar verkligen den gammeldagsa och nästan klassiskt nedtonade stilen, och hur du ändå får in så mycket färg :) Din tös gör verkligen kläderna extra vackra på bilderna här!
Anna