2008-10-06

Nya myskläder


Det där med stickning tar ju lite tid, så för att inte tröttna helt och lägga ner projektet så sydde jag lite igår ;) Det går ju så mycket fortare och lättare... ibland...

Jag har hittat ett olivgrönt tyg i fleece, fast inte vanlig, den är lite lurvig, nästan som frotte eller kanske velour... eller jag vet egentligen inte alls vad det är för tyg och det visst inte kvinnan i affären heller. Men den är underbart mjuk och gosig. Tyvärr fanns den bara i en färg, som tur var, var det i en färg jag gillade.

Samtidigt hittade jag ett lila randigt velourtyg med en smal rand i samma olivgröna nyans. Mmmm så fint tillsammans...så åter igen Jossan, jag utmanar ödet och syr i lila. Detta var dock en ganska mörk murrig lila, perfekt nu på hösten.

Så de blev ett par randiga byxor, utan mudd tro det eller ej och grön luvtröja med det lila tyget längst kanterna. Tröjan ville jag ha med raglanärm ( heter det så?), men något mönster fanns det ju inte som vanligt. Hittade dock en tröja i garderoben från Ej Sikke Lej med den skärningen så det blev till att försöka improvisera. Luvan var också ett äventyr i sig men det funkade till slut. Tänkte engång fodra den i det lila tyget, tycker det är snyggast med fodrade luvor, men det hade nog blivit lite tjockt så nu är den ofodrad.

Vi får prova om det passar på Bus när han vaknar. Då kanske man kan få en livebild.

5 kommentarer:

Josefin sa...

JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
Underbara.
Vet du vad jag har kommit på. Det är sy kläder och sälja jag borde göra för att få in pengar för mitt projekt.
Eller, något annat kanske. Jag har ju inte ens symaskin.

frida sa...

Men så fint!! Underbara färger. jag som aldrig gillat lila är helt såld på den härliga lila färgen som finns överallt nu! Alice har nästan bara lila kläder. ;-)

Du får snart ha ett eget klädparty eller starta en "affär" här på bloggen så vi kan köpa av dig.

Tina sa...

jättefina var dem på Wille oxå!!
du får kolla upp tiden i dina inlägg, dem kan väl inte stämma??:)

Willebus sa...

Jaha Tina..Hur ändrar man det då??? ;) Bloggerexperten där ;)

Willebus sa...

Tror faktiskt att jag fixat det alldeles själv! Stolt! Hade tydligen Stillhavstiden innan...