2012-02-11

Nybakt och papperspyssel

Inom en snar framtid ska vi ju ha 1 års kalas här hemma. Igår började vi göra lite vimplar som dekoration. All inspiration till detta kom från Sagogryn som för en tid sedan bloggade om pappersvimplar.Det lät lagom lätt att göra tillsammans med Wille. Och han var en hejjare på att klippa och limma.

När musten gått ur oss och limmet var överallt blev det fika dags. Nytt muffinsbak och den tredje nya smeten, nu har vi den perfekta smeten för att göra minicupcakes till kalaset. Vanilj och nutellafrosting körde vi på. De blev goda och fluffiga som de ska vara. Molly kastade lustna blickar men hon fick nöja sig med bokstavskex och invänta kalasdagen. Då är det nämligen ok i vår familj att få frossa, även om man bara fyller 1.

Provade även att göra frozen banans som jag läst om på Tedag hos Tant Ninette. Helt enkelt grovt skivade frusna bananer doppade i jordnötsmör och mörk choklad. Wille ratade dem direkt, inte gott. Jag tyckte att smaken var ok men lite sliskig konsistens blev det allt på tinad banan. Nä, det kommer inte att vara med på kalasfikat.

Men fler tips mottages tacksamt, hade tänkt göra minisemlor eftersom kalaset går av stapeln på semledagen... gärna ett recept tips på det ;)

4 kommentarer:

Jenny sa...

Vilket mysigt pyssel :)

biro sa...

Oj, oj, oj det är inte bara Molly som ser fram mot födelsedagskalaset!!

s a g o g r y n sa...

Å här blir det också 1-årskalas, fast denna vecka. Hon får fira med mostern som fyller samma dag!

Jo sa...

Åh, kul att du läser hos min vän Ninette. :-)