2010-01-31

Vimpeldags...Vimplar till barnrum, lantkök och kalas!
Från socker sött till tufft ;)
Dom är i alla fall roliga att sy och idag inhandlades 40 m kantband så det är väl bara att köra vidare...
Ångrade att jag inte köpte ett fint tyg som jag såg också... Hur sjutton ska jag få tag på det utan att behöva åka till V-borg igen?

2010-01-30

Börsar x 3Kvällens produktion med Robinsson i bakgrunden. 3 börsar att förvara småsaker i.


FIna muffinsformar...

... men praktiska? Nja, tveksamt.
Har sett dessa fina formar på Åhlens och ville ju självklart baka smaskiga muffins i dem.
Så till fredagsmyset blev det vanilj och blåbärsmuffins.
Problemet uppstår när man ska ta ur muffinsen ur formen. Vanliga formar är ju veckade vilket medför att drar man i kanten blir de större och muffinsen går lätt att ta ur. Dessa är gjorda av ganska kraftigt papper, vilket är bra eftersom de håller formen fint, men de är ju lite krångliga att öppna. Man måste dra sönder formen ganska ordentligt för att få ut muffinsen. Ok, jag vet, man ska ju inte återvinna formen, men det stör mig ändå lite att man måste göra sönder den så mycket för att få ut den.

Summasumarum:
Jättesnygga formar att baka i, opraktiska att servera i...

Mösstryck


Köpte ett alfabet och ville testa trycka, det blev en mössa. Att trycka fungerade ju bra men jag tror inte jag tycker om typsnittet, hade nog gärna haft lite tjockare/fetare bokstäver. Detta får bli en mössa att motionera i ;) = kommer alltså inte att användas speciellt flitigt ;)

2010-01-26

Mmmmm bebiskläder...


Det är något alldeles ljuvligt över bebiskläder. Ett litet set i stlk 56 som passar både pojke och flicka. Ska bara banka fast knapparna i bodyn så är det klart.

2010-01-25

Färgstarkt


Har gjort ett litet set i stlk 68. Det var roligt att sy i lite färg och roliga mönster igen. Det känns som det var längesedan.Smycken görs det titt som tätt men det är inte alltid man hinner fota dem innan de lämnas vidare. Här är ett som gjordes i dagarna. Kan förstå att texten är lite svår att läsa på bilden, men det står " det är en rasande tur att du lever min vän". En rad ur en sång.


Lite nya saker som fått flytta ner till Bohusläns Museum.Muffinsrecept

Receptet på dessa goda muffinsar hittade jag här.
Lycka till!

Tack

Tack Palven för utmärkelsen.

Jag vet inte riktigt vilka jag ska skicka den vidare till men jag hoppas att de som läser här och känner för att det, de skapar är förtjänt av en award, tar åt sig. Alla skapar vi något även om det inte nödvändigtvis är med nål och tråd. Man kan ju vara kreativ inom många områden ;)


2010-01-17

Mumsiga muffinsDagens pyssel bestod i att baka syndigt goda muffins.
Geishamuffins med nutellafrosting.
Jag tog bara en vid fikat och nu längtar jag till att vi ska sätta oss i soffan och söndagsmysa för då ska jag smaska i mig en till ;)

Mmm vad bra detta är för hälsan och midjemåttet...men imorgon är det ju måndag igen, så då kan jag ju "starta ett nytt liv" igen ;)2010-01-16

Värmande hjärtan

Några varma mysiga vete hjärtan har det blivit. Gosiga att ha när man kryper under täcket och det är lite kallt eller att lägga på en ömmande mage, dessutom luktar de underbart av levendeln. Fodralet är avtagbart för att lätt kunna tvättas.


2010-01-14

Till mig.

Det är inte så ofta jag syr något till mig själv, men nu har det blivit en tunika. Det var kul att prova.
Hade inga mönster så den här är skapad genom måtta, klippa, prova, klippa lite till... Ja ni vet, tillslut så lyckas man få ihop det fast det såg lite knasigt ut på vägen.
Jag tycker väldigt mycket om lite romantiska kläder och gärna i vitt... Det här är något påväg ditåt. Ska nog prova fler gånger när jag har något lämpligt tyg hemma, oftast är det ju velour och mönstrad trikå ;)
Provade också att göra egen "logga" som skulle passa bättre till den här typen av plagg. Önskade att jag hade ett alfabet i lite kursiv stil, men det här funkade ju också.

2010-01-13

Mysbebis?


Först en bild på ett lyckat byte jag gjort med Palven. Hon fick en virkad mössa och Wille fick två nya vårmössor. Tack så mycket!


Och så har det blivit ett "välkommen till världen set". En body i de fina ugglorna som varit med ett tag nu och matchande velourmuddisar. Eftersom jag vet att det är till en flicka funderade jag på rosa kanter, men jag är glad att jag behöll dem bruna. Hoppas beställaren blir nöjd och att bebisen kommer att trivas i sina nya kläder. Kläderna är sydda i stlk 68.

Vad roligt det var att sy så smått. Jag har inte gjort det så mycket och speciellt inte bodies eftersom jag tycker det är lite tråkigt att bandkanta. (kan bero på att jag tror att det är mycket roligare och att det blir finare om jag haft en CP vilket jag inte har ;) ) Men vad svårt det var att uppskatta storleken på muddar...känns som evigheter sedan Wille var så liten... hmmm jag hoppas de kommer att passa. Tyvärr hade jag inga gamla småkläder framme att måtta på.

2010-01-11

Silverglans

Har då äntligen vågat göra något av mina silverbrickor. Fantasin var inte oändlig så det blev något ganska förväntat...men det kan ju också vara fint.
Tyckte också det var roligt att få prova min nya hjärtstämpel. Den är fin tycker jag. Liten, söt och enkel.
Idag fick jag också lite nya ringar och mindre tags. Ska prova att göra en stor ring senare. Måste bara komma på något längre stycke att skriva... Någon som har några ideér, svenska, engelska, franska, latin...Hjälp mig att komma på något vackert.
"Amor vincit omnia et nos cedamus amori" =Kärleken övervinner allt, låt oss besegras av kärleken
"Ab imo pectore" = Av hela mitt hjärta
"Draco Dormiens Nunquam Titillandus"= Kittla aldrig en sovande drake... :)
Några ideér, men vill gärna ha fler ;)

2010-01-10

Griseknoen


En prickig tunika i velour med matchande velourtights till.
Skruttan som ska ha setet är väldigt förtjust i Emil, så då fick det bli en gris som applikation. Kläderna är sydda i stlk 104 så jag hoppas att de ska passa och finnas lite plats att växa i.Ännu en virkad mössa, denna ska fara norrut så jag hoppas den kommer att värma bra.2010-01-07

Mobilen är hemma.

Nu har äntligen jag fått hem en fungerande mobil igen. Hoppas den håller lite längre nu, typ fram till maj ;)

Om ni har mitt mobilnummer och tycker det vore bra för mig att ha ert så får ni gärna sms mig för min kontaktlista är tom... Phu så tråkigt ;)

2010-01-06

Min dockaI höstas gick jag ju på kurs en helg hos Juliane, Fröken Skicklig för att prova på att göra en waldorfdocka.
Jag har ju glömt visa resultatet.
Så här ser hon ut min fina lilla docka. Som ni kanske förstår så är jag nöjd med resultatet.
Jag tycker verkligen hon blev så fin som jag hoppats, snälla ögon, runda goa kinder och ett fint hårspänne i håret. Hon är jättego att krama tycker Wille.
Frågan är bara om man klarar göra en själv utan Julianes hjälpande hand och nogranna öga för de små detaljeran som gör skillnaden. Jag har i alla fall beställt material till en docka till så jag måste ju försöka.
Det var verkligen en hel del pyssel, för att inte tala om att göra håret!!! Det var nog mitt beskymmer ;) Men nu när den är färdig så är den så värd arbetet.
Ett stort tack till Fröken Skicklig som var en fantastiskt tålmodig pedagog. Jag hoppas det blir fler tillfällen att träffas!